Panama City

Door: Jessica

Blijf op de hoogte en volg

08 April 2018 | Panama, Panama-stad

Zoals verwacht zijn de laatste weken op Aruba voorbij gevlogen! Tussen het vele werken door ook geprobeerd zoveel mogelijk leuke dingen te doen en toch ook al begonnen met afsluiten. Exitgesprekken met de baas, getuigschriften ophalen bij HR en auto's te koop zetten. Het laatste weekend bestond uit het inpakken van ons heerlijke huisje wat de nodige voeten in de aarde had! We bleken in een jaar toch meer rotzooi verzameld te hebben dan we dachten! Koffers en tassen gevuld (en de container) en gelukkig ook een aantal collega's blij kunnen maken met huishoudelijke apparatuur en andere spullen die we niet wilden weggooien maar ook zeker niet gingen inpakken naar Nederland! Op zaterdag dan echt voor de laatste keer de deur dichtgedaan en op weg richting Dominique en Rens waar we het weekend mochten logeren! Op zaterdagavond een klein feestje georganiseerd in de Karaokebar om afscheid te nemen van collega's en nog even lekker vals wat Nederlandse hitjes ten gehore te brengen! Zondag en maandag stonden vooral in het teken van ontspannen, een paasontbijt wat overging in lunch en diner en middagdutjes in de hangmat! Compleet ontspannen stapten we toen dinsdag op het vliegtuig richting Panama City. Voelt wel gek want het is een totaal andere wereld in slechts anderhalf uur vliegen! Voor de eerste 4 nachten hebben we midden in de stad een fijn hostel geboekt waar we netjes voor de deur met de taxi werden afgezet. Prima kamer met heerlijke bedden en alles is schoon en netjes wat altijd fijn is. Dinsdagmiddag maar meteen eropuit want onze biologische klok heeft op de een of andere manier altijd honger! We zitten vlak naast een grote mall wat een waar walhalla was omdat we op Aruba een jaar lang niet geshopt hebben! Heerlijk winkeltjes in en uit en uiteraard gegeten! Na een lange nacht slapen zijn we woensdag met de Hop on Hop off bus meegeweest. Inmiddels hebben we al een aantal steden samen bezocht en besloten dat dit vreselijk toeristisch is maar wel de leukste manier van de stad bekijken! Bezoekje gebracht aan het Panama kanaal wat een knap staaltje water infrastructuur is en een wandeling gemaakt door Casco Antiguo (de oude stad). In de middag een andere mall bezocht en ons wederom verwonderd over de hoeveelheid winkeltjes en ook de enorme foodcourt waar we vreselijk moeite hadden met kiezen wat we zouden eten! Donderdag hebben we bij het busstation kaartjes gehaald voor de bustocht naar Bocas del Toro waar we zaterdag naartoe gaan en bij thuiskomst s'middags vonden we een kakkerlak in de airco... netjes gevraagd of iemand ons kon helpen de beste vriend eruit te halen want wij zijn wat dat betreft geen helden! Sta ik dus bij de receptie en zeg: there's a cockroach in our air conditioner! De man kijkt mij vragend aan dus ik: la cucaracha!? Nu moet je je dus bedenken dat Janine half stond te lachen en te dansen... S'avonds leek de kust veilig tot er ineens nog een kakkerlak over het bed liep... terwijl ik de deur open doe en vraag of iemand ons wilt helpen heeft Janine het beest op haar slipper gevangen en slingert die naar buiten. Komt er een man aan stampt het beest dood en zegt dat is geen kakkerlak! Dus Janine zegt nee dit is inderdaad geen kakkerlak dit is een kikker... Tuurlijk! Gelukkig was dit ook het hele avontuur wat betreft ongedierte dus opzich hebben we het er heel redelijk vanaf gebracht! Vrijdag hebben we een goeie wandeling door de stad gemaakt en zijn we geëindigd op de vismarkt waar we heerlijke verse vis hebben gegeten. Zaterdag lekker een lummeldagje want de stad hadden we inmiddels wel gezien! Om 17.00 begon onze tocht richting het busstation en de zoektocht naar het juiste busplatform. Met de 10 woorden Spaans die we spreken en veel handen en voeten komen we er vaak wel uit maar er wordt over het algemeen heel weinig Engels gesproken dus we passen ons steeds opnieuw aan! Inmiddels is het zondagochtend 5.00 en zitten we ergens in de middle of nowhere te wachten op een boot die ons hopelijk naar het eiland gaat brengen waar we ons hostel hebben geboekt! Altijd fijn zo'n spannende onzekerheid! In ieder geval zouden Bocas del Toro een waar paradijs moeten zijn en mogen we hier een paar dagen ontspannen in een hangmat! Kom maar door! Voor nu, liefs van ons!

• 08 April 2018 - 14:56

Bea:

Geweldig om te lezen. Ga zo door met genieten.